Speeltuin het Nieuwland

 

Wie zijn wij

Stichting speeltuin het Nieuwland is opgericht in 1989 als doorstart van het toenmalige het Fok. 

Door samen te werken met verschillende organisaties proberen wij een plek te creëren waar kinderen veilig kunnen spelen, onder toezicht van onze enthousiaste vrijwilligers. Ouders kunnen onder het genot van een drankje rustig op het terras toekijken hoe de kinderen spelen.

Onze missie

Ieder kind verdient een veilige speelplek!

Wij vinden dat elk kind recht heeft op een veilige speel plek. Door geen entree te vragen willen wij de speeltuin toegankelijk houden voor alle kinderen.

Wij willen de kinderen een plek bieden waar ze kunnen genieten, plezier kunnen hebben en hun verbeelding kunnen gebruiken. Speeltoestellen, zoals luchtkussens, glijbanen, schommels, klimrekken en zandbakken, worden vaak gebruikt om verschillende speelmogelijkheden te bieden.

Onze visie

Onze visie is om een speeltuin te creëren die een veilige en stimulerende omgeving biedt waar kinderen kunnen spelen, leren en groeien. We streven ernaar om een speeltuin te zijn die kinderen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus verwelkomt.

In onze speeltuin streven we ernaar om diverse speelervaringen aan te bieden die de fysieke,  sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen bevorderen. We willen een omgeving creëren waarin kinderen kunnen verkennen, ontdekken en creatief kunnen zijn. We zorgen voor een ruim aanbod aan speeltoestellen en activiteiten die zowel uitdaging als plezier bieden, waardoor kinderen hun grenzen kunnen verleggen en zelfvertrouwen kunnen opbouwen.

Onze speeltuin is een plek waar jong en oud samenkomen. We moedigen betrokkenheid en samenwerking aan door het organiseren van evenementen en activiteiten voor gezinnen. We streven ernaar om een speeltuin te zijn die niet alleen een fysieke ruimte biedt om te spelen, maar ook een sociale plek is waar relaties worden opgebouwd en gemeenschapsbanden worden versterkt.

 Met onze visie willen we een speeltuin creëren die niet alleen een bron van vreugde en plezier is voor kinderen, maar ook een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling en welzijn. We geloven dat spelen essentieel is voor de groei van kinderen en dat een goed ontworpen speeltuin een belangrijke rol kan spelen bij het creëren van waardevolle jeugdherinneringen en het bevorderen van gezonde levensstijlkeuzes.